zondag 3 maart 2013

drophondje

Het valt niet mee om een stukje te typen als je ziek, zwak en misselijk bent. Daarom heeft het ook even geduurd voor ik weer iets kon maken voor mijn blogje.

Net als half Nederland had ook bij mij de "griep" toegeslagen. Ik heb een griepprik had gehad,


dus echt griep kreeg ik niet, maar was wel behoorlijk verkouden. Hoesten, niezen, keelpijn....het kwam allemaal bijme langs. Dus even een dagje bed gehouden

En ook massa's drop, strepsils en paracematol ingeslagen. Naast vele, vele, vele kopjes kamille en rooibosthee, was dit een deel van mijn overlevingspakket.

Maar goed, verkoudheid, griep, het tast een beetje je verstand aan, want normaal gesproken gaat al mijn chocola, snoep en andere lekkere dingen meteen bij thuiskomst in een pot. Ik heb namelijk een hondje dat perfect dit soort lekkers vind (zelfs in het bos vind hij in een stapel bladeren een weggegooid stukje kauwgum!!)
Maar helaas, door mijn aangetaste brein kwam het dat ik de zak met 500 gram drop gewoon naast me op de tafel had staan want dat was makkelijk te pakken.
En toen in een moment van niet aanwezig zijn, besloot Tjebbe dat die drop daar lang genoeg had gestaan . Ik hoorde in de andere kamer dat er iets ritselde in de huiskamer....dacht nog, he, wat kan er nou ritselen, en ineens kreeg mijn brein een elektrische optater in de vorm van een lichtje!!!!!! neeeeeeeeeeee, Tjebbe heeft de dropzak te pakken.
Ik rende onmiddelijk naar de huiskamer, maar het leed was geschiet....Tjebbe had ruim 400 gram drop opgegeten. Wat nu, chocolade is erg slecht voor een hond,maar drop? Toch even de dierenarts gebeld, het was tenslotte vrijdag en om zo het weekend in te gaan. Moest dus meteen komen, Tjebbe kreeg een spuit in de billen en toen was het afwachten.
De eerste lading kwam al snel, maar daarna liep die ondeugd weer vrolijk door de kamer van de arts. Die krabde zich eens achter de oren (er was inmiddels een kwartier verstreken) en hij zei dat er niet echt veel meer kwam. Ja duh...waar is de rest van die drop dan gebleven.
Nou in zijn maag dus en dat kwam er in de auto op weg terug naar huis heerlijk uit, ja hoor dit was echt 400 gam drop!!!
Hij was nog wel wat misselijk
(nee, dit is niet Tjebbe, maar ik vond het wel een erg leuk plaatje, wat er goed bijpaste)
en heeft de rest van de avond in zijn stoel gelegen, maar er kwam gelukkig niets meer uit.

Ik had mijn les geleerd en Tjebbe........? Ach die was de volgende dag al weer aan het asen op mijn brood!!

Tuin

Ik ben graag in mijn tuin, beetje rommelen, plantjes zetten, hier en daar een klein plukje onkruid (en dan ook onkruid wat ik niet wil laten...