maandag 28 september 2015

HERFST


Was ik heerlijk aan het genieten van elke dag zon, lekker in de tuin werken en alle ramen en deuren open………pats boem, is het alweer herfst.

Het is nog wel fijn weer, niet al te koud, maar je merkt wel dat de dagen weer wat korter zijn en het dus sneller donker is. Ook de ramen gaan weer dicht en buiten werken kan alleen overdag als het niet regent en de temperatuur redelijk is.

Ik ben een zomermens, het kan me niet warm genoeg zijn. De herfst is voor mij het begin van ellende, want rond oktober kondigt zich bij mij de winterdepressie aan. Gelukkig heb ik er in de loop der jaren mee leren omgaan en dank zij mijn lichtwekker en lichtlamp strompel ik door de winter heen.

Maar ik kan ook genieten van de herfst, zoals de paddenstoelen in het bos, de eikels en kastanjes die in grote getalen vallen (en waar je leuke dingen mee kan maken), de kleurende bladerpracht. En natuurlijk de kalebassen die je nu overal kunt kopen. Wat ik dus onlangs gedaan heb. Nu staat er een gezellig herfsttafereeltje op tafel en stoeltje

    

Het malle mannetje is ook een soort kalebas, maar die heb ik zo ooit een keer op een markt gekocht.  En de voorste groene kalebas bij het mannetje is gekweekt i n eigen tuin. Helaas heeft de struik er maar twee opgeleverd, maar er zaten wel prachtige gele bloemen aan, maar daar heb ik jammer genoeg geen foto van gemaakt.