vrijdag 13 september 2013

vervolg

Het heeft even geduurd voor ik weer op mijn weblogje kon. Door bijkomende problemen met de pols, de fysiotherapie, ziekenhuisbezoeken  en natuurlijk de vakantie, had ik weinig zin om me met de weblog bezig te houden. Ook het typen ging moeizaam met 1 hand. Nu gaat het wat beter, kan af en toe met twee handen typen, maar veel doe ik nog niet.

In huis is weinig gedaan na de verhuizing. Mede door mijn gebroken pols bleef er veel liggen, door de hitte van de zomer irriteerde het gips behoorlijk en dan heb je ook geen zin om te klussen.
Dus hield ik maar vakantie in mijn huisje, deed net of ik ergens op een camping zat en bivakkeerde in mijn woning.

Maar gelukkig had ik nog steeds hulptroepen die regelmatig naar de camping (uh, mijn huis) kwamen en weer iets onderhanden namen. Hoewel nog steeds niet alles op zijn plaats staat en er niet is geschilderd, behangen, nieuwe vloerbedekking en op enkele plaatsen nog geen licht is, ben ik uitermate tevreden met mijn woning.
Komende week komt een schilder de hele buitenboel schilderen (eindelijk die vieze verbleekte rode kleur weg) en wordt eind september een nieuwe dakkapel plaatsen.

Natuurlijk zijn er ook hele leuke dingen. Kiddy de kater is dolgelukkig met zijn grote kattenren (de hele tuin). Hij speelt, rent, slaapt en ontdekt in de tuin, zeurt flink bij de deur om naar buiten te mogen en wil zelfs 's avonds naar buiten. Maar dat mag hij absoluut niet.
Tjebbe vind alles prima, als hij maar bij mij kan zijn, op tijd een knabbeltje krijgt en lekker in het bos kan rennen. Maar het liefst ligt hij binnen bij mijn stoel te slapen.
 
Nu de zomer op zijn end is en de eerste stortbuien zich hebben aangekondigd loop ik wel tegen een ander probleem aan. De vorige eigenaars hebben de hele tuin betegeld, waarschijnlijk zelf gedaan, en verkeerd neergelegd. Want in plaats dat het water naar het putje in het midden van de tuin loopt, loopt het de andere kant op en als een ware tsunami stort het water mijn schuur in.
Met als gevolg natte houten rekken, natte dozen en een natte kast. Iedere keer na zo'n bui kan ik water wegtrekken.
De schuurdeur barricadeer ik nu van buiten met allerhande middeltjes die het water enigszins tegenhouden. Pas in het voorjaar kan ik aan de tuin beginnen, want nu moet eerst binnen alles klaar zijn.

Maar goed, ik ga in ieder geval weer naar mijn werk, al is het 1 dag (ik wordt dan door een collega opgehaald), want ik mag nog niet zelf rijden. Wel heel erg balen!!!!
Hopelijk gaat het over een tijdje beter, kan ik weer klussen en ook onderhand mijn hobby's weer uitoefenen want dat blijft ook liggen.
Gelukkig kan ik wel weer mijn blogje bijhouden.

 

Feestdagen

 Tja, en daar zit je dan met je goede voornemens. Ik dacht in juni....zo nu heerlijk weer verder met de weblog.  Maar..zoals je ook in janua...