woensdag 18 april 2012

Vogeltje

Wat me nu toch is overkomen, of eigenlijk niet mij maar een vogeltje.
Er zijn bij mij in de buurt veel grasvelden en hierop zitten vaak grote zwarte vogels. Volgens "kenners" uit de buurt zijn het kraaien en roeken.

Luidruchtige vogels die ook op jonge vogeltjes jagen, ja ik weet, is de natuur!  Gisterenavond ging ik mijn hondje uitlaten en net toen ik terug wilde lopen hoorde ik een hoop gekrijs.
Eerst dacht ik dat twee kraaien aan het knokken of zo waren, maar ik zag iets geels bij die kraai. Nog eens goed kijken, mijn zicht op afstand is ook niet heel goed, dus toen dacht ik dat hij een stuk brood had, want de vogel vloog weg.
Blikbaar vocht het priegelvogeltje voor zijn leven, want de kraai liet hem weer vallen. Ik erheen rennen met Tjebbe achter me aan (gelukkig goed aan de riem). De kraai vloog weg en het vogeltje vloog de struiken in.

Tja, wat nu, het was gewond, ik moest de struiken induiken en Tjebbe was er ook nog. Die eerst maar eens aan een boom gebonden (en later weer meegenomen hoor!) en dus die struiken in, ben niet zo'n held hoor, enge spinnetjes en dergelijke. Het vogeltje liet zich niet makkelijk pakken, logisch als je eerst bent aangevallen door zo'n vogel en dan komt er nog iets griezeligs achter je aan. Uiteindelijk had ik het te pakken. Eerste reactie van het beestje.....tjang, snavel om mijn vinger (enstevig ook). Mijn vinger bevrijdt en toen meteen ....tjang andere vinger. Hehe, na veel moeite mijn vingers veilig gesteld, Tjebbe gepakt en naar huis gerend.

En wat nu? Eerst vogeltje maar in de vervoermand van de kat zetten. Kiddy de kater vond het heel interessant, want het vogeltje piepte natuurlijk flink. Goed de deur dicht gehouden van de hal, stel je eens voor dat.....
Daarna dierenambulance gebeld en uitgelegd wat er gebeurt was. Ze beloofden hem snel op te komen halen.

Even een bakje drinken erbij gezet en  naar de winkel gerend (is gelukkig tegenover mijn huis) en een zakje voer gehaald. Omdat ik niet wist wat voor vogeltje het was maar even op de verpakking gekeken, oja, deze hebben van die kromme snavels, dus dat is oke. Ook bij het vogeltje gezet. Het begon meteen te eten, dus gelukkig niet al te gestresst.

De dierenambulance was er snel. Zij wisten te vertellen dat het een Agapornis was. En dat het felle vogeltjes zijn ( ja, dat hadden mijn vingers inmiddels wel begrepen). Vogeltje in een vervoerbakje gedaan (door de ambulanceman, ik waagde mijn vingers er niet aan) en daar ging het.
Nu maar hopen dat het diertje snel opknapt!
Afbeelding hieronder is niet het vogeltje hoor, maar zo zag het er ongeveer uit.

5 opmerkingen:

 1. Yvonne de vogel fluisteraar en dat duikt ook nog maar zo de struiken in.Maar je hebt vogeltje gered het is wel een bijzonder mooi beestje.E hoe is het met Yvonne.
  Groetjes Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yvonne,

  Dat was een dappere actie.
  Toen de kinderen klein waren hadden we ook een Agapornis en ik weet uit ervaring dat ze heel gemeen kunnen bijten.
  Ze kunnen ook heel aanhankelijk worden, want later kon ik ermee "eten en drinken".
  Bedankt voor jouw aandachtig lezen en fijne wens!

  groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
 3. jij bent een ware heldin, yvonne!!

  ik vind het fantastisch hoe jij je angst opzij geschoven hebt, om toch maar dit arme diertje te kunnen redden!

  jij krijgt van mij een dikke pluim op je hoed!
  (nee, niet van dit arme diertje) :-))

  fijne zondag,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Yvonne,ik kom even kijken of dit vogeltje gevlogen is.
  Lieve groetjes
  Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. met het vogeltje gaat het goed. de dierenambulance zorgt er goed voor.

   Verwijderen

Feestdagen

 Tja, en daar zit je dan met je goede voornemens. Ik dacht in juni....zo nu heerlijk weer verder met de weblog.  Maar..zoals je ook in janua...