zondag 27 mei 2012

Floriade

Vrijdag 19 mei zijn mijn zusje en ik naar de Floriade geweest. Nu het vlak in de buurt gehouden werd, moesten we ervan profiteren natuurlijk. De Dela had een actie voor de 19e omdat het dan ledendag was. Via de website kon je als lid voordelige kaartjes bestellen en je kon dan op het herinneringsveld een bloembol plaatsen als herinnering aan een overlede. En aangezien mijn zus en ik allebei onze mannen hebben verloren en een aantal dierbare naasten, trok ons dit natuurlijk aan.
Na een klein half uurtje gereden te hebben stonden we op het parkeerterrein en bracht de shuttlebus ons naar de ingang. Daar waren Dela mensen die je naar het herinneringsveld begeleidde.


Het was er wel een beetje kaal, want de bollen die Dela er van tevoren al had geplant waren uitgebloeid. Maar hopelijk gaan onze bollen snel groeien en bloeien.
Voordat je bij de ingang komt moet je eerst een hele enge brug over (ja, ik weer met mijn hoogtevrees).

Gelukkig was het redelijk dicht aan de zijkanten en was ik er snel overheen. Ja, en toen wat.......het terrein is zo groot en er is zoveel te zien!! Eerst probeerden we via de plattegrond te lopen, maar dat lukte niet. Dus maar gewoon gaan wandelen en zien wat je tegenkomt. Samen hebben we ruim 300 foto's gemaakt, de moeite waard dus.


Een Chinese paviljoen met prachtige lavastenen erbij. China en Japan waren trouwens de mooiste tuinen en gebouwen (vonden wij zelf).

Hieronder een foto impressie:

 Hier bloeide de bloemen nog prachtig
Lachende gezichtjes van hout.


Gezellig zo'n tafel, maar wel wat moeilijk om aan te eten.

Een boom helemaal ingepakt met gebreide lappen. Deze zijn gebreid door een ouderenclub in Venlo. Met de temperaturen van nu zal deze boom het wel erg warm hebben.

De prachtige Borobudur tempel. Allemaal kleine tempeltjes met een boedhabeeldje erin.

Wie kan dit lezen?


Het mooiste van heel het park was Villa Flora. Met mooie kunstwerken met bloemen erin. Hier hebben we de meeste tijd doorgebracht.
Orchideen in spiegelbakken

Wat moet je met al je overpotten doen? Hang ze allemaal aan de muur en zet er planten in.

Prachtige canna's in een vijver

Ook een soort orchidee, deze vangen insecten

Zulke plantenpotten zet je niet in je kamer neer!
En zulke lampen ook niet, maar is wel schitterend

En al die prachtige orchideen!!!!!

Dit echtpaar kwamen we buiten tegen, waren de weg kwijt, ze zwierven al eeuwen rond.


Nu weet ik eindelijk wat ik met mijn schelpen uit Texel moet doen! Wel eerst een nieuw huis, want meenemen kan natuurlijk niet. Lijkt me prachtig om een hele wand met schelpen te bekleden.

Haha, deze mini stond er blijkbaar ook al eeuwen!

Ergens onderweg kwamen we de insectenbank tegen. In deze bank zijn allerlei voorzieningen gemonteerd waarin insecten zich graag verstoppen of nesten maken. Helaas zat er niets in, tenminste we zagen er nog niets vliegen. Heeft zijn tijd nodig denk ik.

Het is natuurlijk niet mogelijk om alle foto's te laten zien, maar de Floriade is wel de moeite waard om te gaan kijken. Een advies die ik wel wil geven: neem zelf broodjes mee want dat is daar peperduur!


En op de terugweg naar de brug even stilgestaan bij de oerhollandse draaiorgel. Helaas lukt het me niet om hem als filmpje in de weblog te zetten. Daarom maar een mooie foto.

En toen was de dag weer om. We waren er om half 10 en gingen weg om half 7. Leuk, maar vermoeiend en af en toe wat teleurstellend. Veel bloemen waren al uitgebloeid of moesten nog in bloei komen. Misschien toch iets te vroeg gegaan en is het rond half juni mooier.
Maar ach, ik kan in ieder geval zeggen: "Floriade, oja, daar ben ik ook geweest!"

4 opmerkingen:

 1. Ha Yvonne,wat een mooi dagje uit met je zus op de floriade.Mooie foto,s en verslag.
  Groetjes Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yvonne,

  Heel herkenbaar wat je schrijft, alleen hadden jullie wel beter weer dan wij.
  Het is inderdaad groot en ik zie hier weer dingen, die ik zelf niet gezien heb. Zo krijg ik toch weer een completer beeld.
  Het Chinese, Japanse paviljoen en Villa Flora waren ook mijn favorieten. Het Huis van de Smaak vond ik ook interessant en het was er vooral ook prettig vertoeven, omdat wij er tijdens een flinke bui binnen waren. Wij hadden wel broodjes meegenomen.

  groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat maak jij prachtige foto's.eentje ging over wildbreien: ik vind dzt enig!

  BeantwoordenVerwijderen

Feestdagen

 Tja, en daar zit je dan met je goede voornemens. Ik dacht in juni....zo nu heerlijk weer verder met de weblog.  Maar..zoals je ook in janua...