woensdag 20 juni 2012

vermoeiend maar leuk

Zo, nu even een kop thee en een boterham. En nu toch maar een berichtje op de weblog zetten. Anders komt het er helemaal niet meer van. Druk druk druk........

Vorige week vrijdag met mijn zus mijn dakterras helemaal leeggehaald. Zoals bij vele anderen liggen er op mijn balkon ook van die "prachtige houten vlonderplanken".
Ja, als je ze net koopt zijn ze mooi, maar als je ze lang laat liggen dan gaan ze dingen doen die je helemaal niet wilt. Zoals krom trekken en dan zodanig dat de schroeven eruit springen, of spekglad worden zodat de glazenwasser weigert er zijn trap op te zetten (dus werden de ramen achter mijn huis niet gewassen), spontane groei van paddestoelen (nee, helaas geen champions) en ander niet herkenbaar gerei.

Dus samen met zus de handschoenen aangetrokken,de mouwen opgestroopt, tuinmeubels en planten van balkon gehaald en toen eerst maar even een kop thee gedronken en gefilisofeert wat we nu moeten doen.
Keukentafel en stoelen eruit en grote doeken op de grond. Daar de planken er een voor een opgelegd door zus en ik ging met de circelzaag aan de gang. Al gauw lagen er hele stapels vieze, kleine plankjes en voldoende zaagsel om twee kattebakken mee te vullen.

Nu die rotdingen nog naar beneden krijgen. Goede raad is duur, maar bij ons goedkoop. Want ik heb een stoeltjeslift naar beneden, dus plaat erop en daarop steeds een stapeltje planken. Naar beneden en toen hup, de auto in (ik heb gelukkig een busje en daar kan heel wat in). Nadat alle planken naar beneden waren en in de auto gedropt, gingen we eerst maar weer eens thee drinken.Maar daarna weer verder. Mijn dakterras loopt niet helemaal goed af, dus blijft regenwater er op liggen. Met trekkers de boel eerst maar eens watervrij gemaakt. Zo het dakterras is schoon.

Achteraf vind ik het jammer dat ik er niet aan gedacht had om foto's te maken van die rotte planken en de zaagseltroep in mijn keuken. Maar goed, we waren nog niet klaar, want die zooi in mijn auto moet natuurlijk ook nog naar de stort. Zie je het al voor je. Twee dames op leeftijd (grinnik) die eerst een lading planken verzagen en in een bus gooien, daarna naar de stort rijden en daar weer uit de bus halen om weg te gooien.
Jaja, het houdt ons jong.

De volgende dag zijn we lekker naar mijn zus thuis gegaan. Niet om te relaxen hoor, nee, zij heeft een tuinhuisje gekocht die zelf in elkaar gezet moet worden. Maar eerst nog even naar twee kleine ieniemienie rommelmarkten geweest. Niet veel gekocht voor mijn doen, maar er stond ook niet veel bijzonders.
Mijn mooiste aankoop was echter een plantenscherm.
           Is die niet prachtig!
En ik vond ook nog een kopje met draken erop.
Oja, en dit grappige wekkertje, heel toepasselijk voor een chocaholic/ijsfreak als ik. Ieder uur een lekker ijsje (hihih)..........
en wie "smelt" er nou niet van dit koppie!

Maar goed, de leuke dingen waren weer voorbij en we gingen "proberen" het huisje verder op te bouwen. Ik zal de vertaling van  #%$ grgrgr??!!** jullie besparen, maar zo voelden we ons na 4 uren zwoegen.
Gelukkig staat nu de achterwand en de halve zijwanden. Oja en de vloer lag er al in, hadden we al eerder neergelegd. Maar het pastte dus niet.
Lag het aan ons? Lag het aan de bouwtekening? Lag het aan de materialen van het huisje?
We laten dat maar in het midden.

Al met al een druk, vermoeiend maar wel heel gezellig en leuk weekend.
En mijn hondje TJebbe? Die vond het allemaal te vermoeiend, hij was blij dat we weer thuis waren. Kon hij weer ongestoord slapen.

En Kiddy, die helaas thuis moest blijven, was blij dat ik er weer was en week niet van mijn bureau af.
                                         OOST WEST THUIS IS TOCH HET BEST (als je tenminste niet hoeft te klussen)8 opmerkingen:

 1. als het dan weer droog is, is het fijn zitten daar denk ik,

  tjebbe ziet eruit alsof hij moe is van het werk,
  terwijl hij denk ik niet veel heeft hoeven doen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Yvonne,er is hard werkt maar dat is jou hobby zo te lezen samen met je zus.
  En op tijd naar de rommelemarkt mooi wat je zus gekocht heeft.
  Dan heb je wel een kopje thee verdiend.
  En met al dat gekakel zijn Tjebbe en Kiddy in slaap gevallen.
  Groetjes Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Yvonne,

  Jullie zijn er flink tegenaan gegaan en het ziet er weer netjes uit. Heb je eigenlijk nog wel plaats voor al die spulletjes, die je verzamelt?

  Groetjes,

  jeer

  p.s. Bedankt voor de reactie op mijn verhuislogje. Een grote tuin kost ook behoorlijk wat werk. We gaan zeker genieten in ons nieuwe appartement, waar een mooie gezamenlijke daktuin hebben en waar we ook een groot balkon hebben (7 bij 3m). Hierop is ook nog wel plaats voor een stukje groen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. jullie zijn creatief bezig, yvonne!

  waar kan ik jullie inhuren?
  ik heb hier nl nog heel wat klusjes voor jullie liggen! :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jij weet niet alleen alles af van rommelmarkten, maar ook van leuke logjes maken én je handen uit de mouwen steken, wow... Jij mag beslist jouw handjes ook bij mij eens laten wapperen! *wink, big smile*

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou die kop thee sprak me gelijk aan, en met mijn eigen koppie in de hand zag ik het hele verhaal voor me, ik moest wel grinniken hoor, zie jullie zo druk bezig, haha. Leuk verhaal!! Wat doe je nu op je balkon leggen?? Schattig je huisdiren!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ohja, dat planten scherm is geweldig!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Feestdagen

 Tja, en daar zit je dan met je goede voornemens. Ik dacht in juni....zo nu heerlijk weer verder met de weblog.  Maar..zoals je ook in janua...