woensdag 20 maart 2013

Merklap

Zo'n 10 maanden geleden werd mijn mooie, lieve kleinzoon Dieks geboren. Het is heel apart om oma te worden en je kleinkind te zien opgroeien.
Dieks is al enkele keren een dagje bij mij geweest en al weekendjes gelogeerd. Het is wel weer even wennen om een baby in huis te hebben. Maar het is zo leuk!!

Geheel volgens traditite had ik voor mijn schoondochter en zoon een 7 dagen kraampakket gemaakt. Na de bevalling mochten ze iedere dag een cadeautje uitpakken en op de 8e dag kregen ze het eigenlijke cadeau..een geboorte merklap voor Dieks.

De merklap heb ik aangepast op hun levenstijl en hun huwelijk.
Mijn zoon en zijn vrouw dragen zwart, zijn gotic en houden van heavy metal. Hun huwelijk was helemaal in deze stijl en het onderwerp was The wedding that rocks.
Dus heb ik op de merklap ook een tekst gemaakt....the baby that rocks

Omdat hun levenstijl ook retro is heb ik de klok met de geboortetijd en de weegschaal met gewicht in oude stijl geborduurd.
De poes verwijst naar hun (inmiddels van ouderdom overleden) poes Emico.

Ik wilde de figuurtjes niet te modern hebben dus was het flink zoeken naar wat ouderwetse figuurtjes. Mijn zus bracht uitkomst, die had toevallig nog wat borduurpatronen die ooit van mijn moeder waren geweest.

Ik had de merklap al eerder op mijn weblog willen zetten, maar vergat steeds een foto te maken. Slim he!.....maar ja dat krijg je als je oma wordt, dan vergeet je al het andere........alleen je kleinkind is op dat moment belangrijk!

4 opmerkingen:

 1. Een prachtig borduur werk Yvonne
  leuk dat je de ouderwetse figuurtjes gebruikt hebt van je moeder.
  alleen je kleinkind is belangrijk
  sprak Oma Yvonne!
  ze zijn ook zo lief als ze klein zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je dit voor je kinderen en kleinkind hebt gemaakt. Het is iets van alle tijden. Bij mijn oma hingen ze ook al en mijn moeder borduurde af en toe ook dat soort dingen.
  Jouw kinderen zijn dus gotic en dragen zwart. Vinden zij zo'n merklap dan leuk? (het zal wel want tenslotte krijgen ze het van hun eigen (schoon)moeder en dat zinnetje van the baby that rocks zal hen wel vertederen).


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ze hebben niet alles zwart hoor, hun huis is gewoon zoals overal, maar meer in retro stijl en houden niet van veel kleuren. En alles wat oma voor haar kleinkind maakt is mooi!

   Verwijderen

Feestdagen

 Tja, en daar zit je dan met je goede voornemens. Ik dacht in juni....zo nu heerlijk weer verder met de weblog.  Maar..zoals je ook in janua...