vrijdag 13 september 2013

vervolg

Het heeft even geduurd voor ik weer op mijn weblogje kon. Door bijkomende problemen met de pols, de fysiotherapie, ziekenhuisbezoeken  en natuurlijk de vakantie, had ik weinig zin om me met de weblog bezig te houden. Ook het typen ging moeizaam met 1 hand. Nu gaat het wat beter, kan af en toe met twee handen typen, maar veel doe ik nog niet.

In huis is weinig gedaan na de verhuizing. Mede door mijn gebroken pols bleef er veel liggen, door de hitte van de zomer irriteerde het gips behoorlijk en dan heb je ook geen zin om te klussen.
Dus hield ik maar vakantie in mijn huisje, deed net of ik ergens op een camping zat en bivakkeerde in mijn woning.

Maar gelukkig had ik nog steeds hulptroepen die regelmatig naar de camping (uh, mijn huis) kwamen en weer iets onderhanden namen. Hoewel nog steeds niet alles op zijn plaats staat en er niet is geschilderd, behangen, nieuwe vloerbedekking en op enkele plaatsen nog geen licht is, ben ik uitermate tevreden met mijn woning.
Komende week komt een schilder de hele buitenboel schilderen (eindelijk die vieze verbleekte rode kleur weg) en wordt eind september een nieuwe dakkapel plaatsen.

Natuurlijk zijn er ook hele leuke dingen. Kiddy de kater is dolgelukkig met zijn grote kattenren (de hele tuin). Hij speelt, rent, slaapt en ontdekt in de tuin, zeurt flink bij de deur om naar buiten te mogen en wil zelfs 's avonds naar buiten. Maar dat mag hij absoluut niet.
Tjebbe vind alles prima, als hij maar bij mij kan zijn, op tijd een knabbeltje krijgt en lekker in het bos kan rennen. Maar het liefst ligt hij binnen bij mijn stoel te slapen.
 
Nu de zomer op zijn end is en de eerste stortbuien zich hebben aangekondigd loop ik wel tegen een ander probleem aan. De vorige eigenaars hebben de hele tuin betegeld, waarschijnlijk zelf gedaan, en verkeerd neergelegd. Want in plaats dat het water naar het putje in het midden van de tuin loopt, loopt het de andere kant op en als een ware tsunami stort het water mijn schuur in.
Met als gevolg natte houten rekken, natte dozen en een natte kast. Iedere keer na zo'n bui kan ik water wegtrekken.
De schuurdeur barricadeer ik nu van buiten met allerhande middeltjes die het water enigszins tegenhouden. Pas in het voorjaar kan ik aan de tuin beginnen, want nu moet eerst binnen alles klaar zijn.

Maar goed, ik ga in ieder geval weer naar mijn werk, al is het 1 dag (ik wordt dan door een collega opgehaald), want ik mag nog niet zelf rijden. Wel heel erg balen!!!!
Hopelijk gaat het over een tijdje beter, kan ik weer klussen en ook onderhand mijn hobby's weer uitoefenen want dat blijft ook liggen.
Gelukkig kan ik wel weer mijn blogje bijhouden.

 

4 opmerkingen:

 1. En zo kom je van alles tegen, maar je hebt in elk geval weer goede plannen gemaakt. Wanneer het schilderwerk is gedaan, ziet het er allemaal weer totaal fris en fruitig aan en kun jij weer optimaal gaan genieten, de rest komt vanzelf. Alles op z'n tijd, mooi dat je weer wat meer vooruit kunt! Groetjes, Ira
  Ira’s Crea Corner

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yvonne,het klinkt toch al heel wat vrolijker...
  En de huis dieren lijken ook echt naar hun zin te hebben
  en nou nog weer kunnen auto rijden dan hang je zeker de vlag uit.
  Fijne en gezellige zondag.
  Een groetje Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien moet je voorlopig even een rijtje tegels weg laten halen zodat het water zich in een geultje stort.
  Fijn dat je er weer bent en dat alles vorm krijgt. Dat ga je merken in de lente qua genieten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Yvonne,

  Verhuizen en opnieuw inrichten kost tijd, wij wonen nu bijna 1 jaar in onze nieuwe woning, maar wij zijn ook nog niet helemaal klaar.
  Met een herstellende pols kost het allemaal nog meer moeite, maar het zal zeker lukken. De tip van Plato lijkt me een goede, alleen moet de kat er dan geen kattenbak van gaan maken, je kunt er dan zolang wat grof grind ingooien of iets dergelijks.

  Succes met alles en groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen

Feestdagen

 Tja, en daar zit je dan met je goede voornemens. Ik dacht in juni....zo nu heerlijk weer verder met de weblog.  Maar..zoals je ook in janua...