zaterdag 14 mei 2016

Bruiloft

Eindelijk 12 mei!!!!!!!!!!

Donderdag was de grote dag, mijn dochter en haar vriend zijn getrouwd. Een groot dankjewel aan de weergoden die ervoor gezorgd hebben dat de zon volop scheen en er geen drupje regen is gevallen.
Hierdoor kon haar grote wens...buiten trouwen..... gerealiseerd worden. De ambtenaar maakte er een vrolijke ceremonie van, af en toe met een woordje Engels voor de familie die uit Engeland was overgekomen.

Mijn kleinkinderen waren bruidsjonker en bruidsmeisje, wat was Dieks trots! Hij mocht namelijk de ringen dragen en dat deed hij heel voorzichtig.
Aukje van 1 jaar stal de show, ze zag er zo schattig uit! Mijn schoondochter had bij een tante een oude kinderwagen geregeld en Aukje daarin gereden. Mijn dochter was helemaal in de wolken, want dit paste goed bij de stijl van hun huwelijk.Ja, ze zijn namelijk niet traditioneel in het wit en pak getrouwd, het thema was Steampunk Victorian Style. 


Korte uitleg: 
Steampunk is een subgenre van fantasie of speculatieve fictie. De term verwijst naar de verhalen die zich afspelen in een tijd dat stoomkracht nog de primaire krachtbron was (meestal de 19e eeuw), maar die ook elementen van sciencefiction of fantasie bevatten, zoals futuristische uitvindingen en machines, of echt bestaande machines (zoals computers) die in deze verhalen veel eerder worden uitgevonden dan in werkelijkheid. Ook geeft dit genre de voorkeur aan metaal boven kunststoffen.
Steampunk heeft technologische aspecten uit het Victoriaanse tijdperk gecombineerd met techniek uit de verre toekomst of het heden. Stoomkracht speelde in het Victoriaanse tijdperk een belangrijke rol, het is het tijdperk van de industriƫle revolutie en een keerpunt in de geschiedenis.
hoeden, raders van klokken, sleuteltjes


 


allemaal materialen die bij Steampunk horen en gebruikt zijn bij de versiering van de locatie.

En daar hoort natuurlijk ook een Steampunk aankondigingsbord bij

Het was een geweldige dag!!!!!!!
4 opmerkingen:

 1. Yvonne,gefeliciteerd!!!
  Met het prachtige Victorians in stijl uit gedoste bruidspaar!
  ook de kleintjes zien er zo lief uit.
  Het mooie weer maakt het ook een dag,die ze niet zullen vergeten.
  Geluk gewenst voor je dochter en schoonzoon
  Groetjes Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Christiene, ik geef je gelukwensen aan ze door.

   Verwijderen
 2. Yvonne,

  Proficiat, ook aan het bruidspaar.
  Het ziet er allemaal heel bijzonder uit.
  Het zal een heel mooie dag geweest zijn, als ik de foto's zo zie.

  Groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het was zeker een hele mooie dag, zonneschijn en iedereen blij!

   Verwijderen

Feestdagen

 Tja, en daar zit je dan met je goede voornemens. Ik dacht in juni....zo nu heerlijk weer verder met de weblog.  Maar..zoals je ook in janua...