zondag 12 februari 2017

pergamano

Al eens eerder heb ik op mijn blog doorgegeven dat ik als hobby pergamano heb. Ook dat ik al heel lang geleden ermee gestopt was door allerlei oorzaken.

Inmiddels ben ik weer begonnen...alhoewel heel voorzichtig. Natuurlijk is het net als met fietsen, je verleert het niet, maar ik merkte wel dat ik het "gevoel" een beetje kwijt was.

Overtrekken met inkt ging nog prima, maar het ciseleren (wrijven met special pen aan achterkant van papier om mooi wit-effect te krijgen) ging al wat lastiger. Het prikken met 4 en 5 naalds-pen was ook al niet zo geweldig en daarna het uitknippen van de kruisjes.

Afijn, iemand die veel aan pergamano doet begrijpt me wel en wie het niet kent...beetje lastig uit te leggen.
Maar afijn, na een aantal keren het papier te hebben weggedaan wegens foutjes heb ik toch zo goed en kwaad als het ging 2 kaartjes gemaakt.
Een kaartje met bloem te gebruiken als bedank - felicitatiekaartje en 1 kader voor een fotolijstje.

Nu natuurlijk wel blijven doorgaan, anders raak ik het "gevoel"helemaal kwijt!2 opmerkingen:

 1. Yvonne,

  De techniek en de problemen zeggen mij als leek inderdaad niet zo veel, maar het ziet er wel fraai uit. Mooi gedaan en ga zo door.

  Groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yvonne,

  je hebt je hobby pergamano weer op gepakt
  en net wat je zegt wel aan de gang blijven.
  oefening baad kunst!

  groetjes

  Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen

Feestdagen

 Tja, en daar zit je dan met je goede voornemens. Ik dacht in juni....zo nu heerlijk weer verder met de weblog.  Maar..zoals je ook in janua...