zondag 19 augustus 2012

Terug van vakantie

Als je terugkomt van vakantie is het altijd lastig om weer met het "gewone" leven verder te gaan.  Je bent nog volop in de vakantiesfeer en als het dan ook nog mooi weer is, dan wil je dat vakantiegevoel nog even vasthouden.
Dat had ik dus ook toen ik terugkwam uit Texel. Zeker omdat we sneller terug moesten dan verwacht en dan is het prettig als je nog een weekje thuis kan relaxen (dacht ik).

Texel is een heerlijk eiland om naar toe te gaan met vakantie. Rustig, mooi, weids, een mooi strand (die niet druk is), goede fiets- en wandelgebieden en leuke dorpjes. Ik kom er al een paar jaar en verveel me er nog steeds niet. 
Alleen de boot vind ik niet zo geweldig (zeeziek enzo, hoewel het dit keer erg meeviel) en ik hou niet zo van varen. Maar ach, met een kleine 20 minuten sta je aan de overkant.


Mijn zus en ik (we waren gezellig met z'n twee naar Texel) hadden dit keer een huisje midden in Denk Burg, als je de deur uitliep stond je bij wijze van spreken al in het centrum. Dat was ideaal, konden we lekker broodjes halen bij de bakker of tussendoor even het dorpje in zonder eerst de auto te pakken.

'sMorgens lekker ontbijten op het terras en in de avond buiten eten. Natuurlijk ook met de thee en koffie buiten genieten.

Vanuit het huisje de doorgang naar de straat en...

vanuit de straat naar het huisje.

Het is ook een must om te gaan fietsen, er zijn goede fietspaden en je kunt zelfs rondje Texel fietsen. Hebben we niet gedaan hoor, dat ging me iets te ver (ben niet een echte fietser), maar je komt tijdens het fietsen wel van alles tegen. Zo ook dus loslopende schapen op een dijkje.Omdat we niet alleen komen om te rusten en te fietsen, maar ook voor het strand en de zee zijn we regelmatig even het strand opgegaan. Dat levert mooie plaatjes op als je in de avond komt.
Maar overdag zie je ook heel veel....


Zeewier met krabbenhuidjes.......

Pootjebadende meeuwen.....


Een duinplantje...... en een kwal die gelukkig dood was...


Niets leuker op het strand dan met de blote voeten door het strand en het water klossen....
In Cocksdorp staat de Vuurtoren van Texel en die kan je sinds enig tijd weer beklimmen. Ikzelf heb flinke hoogtevrees maar mijn zusje vond het wel interessant en is de vuurtoren in gegaan. Het was er druk, maar volgens haar de moeite waard. Door het mooie weer kon je erg ver kijken.
Maar de Noordpool was helaas niet te zien.

Tja, en wat is er nog meer:
Het tuincentrum Eureka die een hele vogeltuin achter in het bedrijf heeft, waar vogelstjes los vliegen en ze een aparte tuin hebben met uilen en andere roofvogels. Niet mijn ding hoor, vogels moeten buiten vrij zijn, ook al leven ze goed in zo'n kas.


En verder zijn er allerlei mooie museums, markten, gezellige winkeltjes.....afijn zoveel dat je er zelf eens naar toe moet om het te zien.

In een "dwaas moment"besloten we ook naar Vlieland te gaan. Tussen Texel en Cocksdorp vaart De Vriendschip. Hiervoor kun je reserveren en dan brengen ze je naar Vlieland. Leek ons wel leuk, hoewel ik mijn angst voor kleine boten op water moest overwinnen. Maar ja, als je ergens wilt komen......

Eerst ga je over een behoorlijke lange steiger, ook niet ideaal, maar goed, er was tenminste zand onder je voeten....

Dit was dus niet leuk!!!

Toen we aankwamen moesten we over een 10 meter lange steiger over het water. Hier heb ik geen foto van want mijn zus moest mij stevig vasthouden anders was ik niet aan de overkant gekomen (held he!).
Op Vlieland gekomen staat daar een omgebouwde truck te wachten De Vliehors


Dan gaat de tocht nog eens een half uur door water en over zand voor je in de "middle of nowhere"bij het Posthuis aankomt. Hier kan je fietsen huren want je moet dan nog eens 7 km fietsen voor je bij het dorp aankomt.
Maar dit was voor ons dus niet weggelegd.......mijn zusje verliest door een stom stuk hout op het trappetje haar evenwicht en valt keihard op de stenen ondergrond. Gevolg, elleboog gebroken...met ambulance naar dokterpost, arm in gips en toen dus niets meer. Om half 4 zijn we opgehaald door iemand van de Vliehors en om 4 uur zaten we op de boot terug (dit keer in de stuurdershut dus wel comfortabel).
Stevig balen want dit was op dinsdg en we gingen vrijdag pas naar huis. De arts had gezegd dat we terug moesten naar ons eigen ziekenhuis omdat er een goed gips of misschien schroeven in de arm moest.

Maar mijn zus is een "die hard" en zei dat we makkelijk nog even konden blijven, maar ja, veel kan je dus niet meer doen.
Toch was er nog iets leuks voor ons. De eerste dag dat we op Texel waren moesten we een cadeau uitpakken die mijn schoondochter ons had meegegeven. Het bleek dat zij, haar moeder en zus een high tea voor ons hadden besteld. Zo lief!!!
Dus woensdagmiddag naar de Klif gegaan, dat is een theather restaurant. Maar dat is alleen in de avond. Wij zaten heerlijk in de middag te genieten van onze high tea.

En alles is opgegaan!!!!!!
'sAvonds bij de thee nog een lekkere Buteriggel gegeten, onze dag kon niet meer stuk

We hebben ondanks de tegenslag met de arm toch genoten van Texel en veel gezien. Over een paar jaar maar weer opnieuw naar dit prachtige eiland.

3 opmerkingen:

 1. Ha Yvonne,een mooi verslag met foto,s.Jammer voor je zus.
  Maar voor de rest lijkt dat jullie toch hebben genoten van het eiland ook van de zon.
  En natuurlijk van de high tea!
  Een lief gebaar...en lekker.
  Wat...volgende keer de Noordpool......

  Zomer groetjes
  Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ach gassie wat jammer yvonne,

  ik ben blij dat jullie weer gezond en wel thuis zijn,

  lieve groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. auuu .. hoe pijnlijk, zo'n gebroken elleboog. :-((
  hoe spijtig dat jullie dit op vakantie moet overkomen, yvonne!
  ik hoop dat alles goed gaat met haar?

  gelukkig hebben jullie intens kunnen genieten van de high tea!
  ja, dat heeft je schoondochter heel goed geregeld! :-))
  njammie, da's smullen! :-))

  BeantwoordenVerwijderen

Feestdagen

 Tja, en daar zit je dan met je goede voornemens. Ik dacht in juni....zo nu heerlijk weer verder met de weblog.  Maar..zoals je ook in janua...