zaterdag 22 september 2012

Bezinning

Al enige tijd zit ik met de vraag of het nog wel zin heeft om door te gaan met mijn weblog. Ik merk steeds
vaker dat er weer een week of twee voorbij is zonder dat ik er iets heb opgezet.
Het is niet zo dat er niets in mijn leven gebeurt ........ er gebeurt juist ontzettend veel. Maar dan vraag ik me af of ik dat allemaal met de wereld wil delen.

Natuurlijk speelt tijd niet de hoofdrol, hoewel ik een druk bestaan heb met werken en mijn beestjes verzorgen en daarnaast studie en oppassen op mijn kleinkind. Soms denk ik dat ik het heel druk heb, maar betrap ik mezelf erop dat ik al een paar avonden gewoon lam voor de tv hang of doelloos naar de computer aan het staren ben.
                                   

Of heb ik het idee dat ik het weekend nog heel veel moet doen (wassen, strijken, poetsen enz.) en dan is het zondagavond en heb ik gewoon het weekend rondgehangen en niets gedaan (uiteraard wel lekker met hondje gewandeld enzo.).

Misschien speelt het feit mee dat ik mijn huis wil verkopen, dit brengt veel spanning mee. Maar het grootste probleem is.....en dat zal iederen beamen die zijn huis te koop heeft staan .... dat je niet meer in je eigen thuis leeft. Ik heb veel spullen op moeten slaan, mijn huis lijkt een showroom waar niets leuks in staat, maar ingericht voor een potentiele koper.
Zo verlies je na enige tijd de zin om iets te gaan doen, verval je in een lamme periode en denk je dat je het druk hebt, terwijl je geen steek uitvoert.

Daarom heb ik na lang nadenken besloten om tijdelijk een pauze in te lassen voor mijn weblog. Eerst maar eens bezinnen hoe ik verder met het logje wil gaan. Wil ik af en toe eens een mededeling doen, ga ik straks al mijn pergamano perikelen erop zetten, blijf ik schrijven over en foto's laten zien van mijn dieren?
Ik weet het niet, maar op deze manier schiet het allemaal niet op.

Dus lieve webbies, als je eens een keer mijn weblogje bezoekt en je ziet er niets nieuws opstaan......ik neem even een kleine bezinningspauze!!!!
Wie weet kom ik straks een keer terug met leuke, gezellige, vrolijke, interessante of zomaar wat absurde mededelingen, verhalen of knutselgerei.

Groejtes allemaal.....en ik blijf natuurlijk jullie weblogs wel bezoeken !

4 opmerkingen:

 1. Yvonne,

  Hetzelfde gevoel overkomt mij ook, in ieder geval het laatste half jaar, waarin ik ook met twee huizen zat. Nu mijn verhuizing bijna afgerond is en mijn oude huis bijna verkocht is (op de formele zaken na, probeer ik de draad weer wat op te pakken.
  Ik begrijp je gevoel goed en wens je een goede bezinningsperiode toe, maar ik zal regelmatig eens komen kijken.

  Bedankt voor jouw bezoekjes en groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Yvonne,neem de tijd maar of het iets uit maakt is nog maar de vraag....
  Een mens verschuilt zich meestal door te zeggen ik heb geen tijd!!en is er dan een tijd van af tot de vraag weer op duikt.
  Geen tijd...of geen zin...?
  succes bij de bezinning.
  Groetjes Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo,
  Tja dat is een vraag die veel bloggers af en toe door het hoofd gaat. Maar eigenlijk is het antwoord vrij simpel. Een blog onderhouden doe je in de eerste plaats voor jezelf, zolang je daar zelf het genoegen aan beleeft, te schrijven, erover na te denken en te beslissen wat je ermee doet. Vaak hebben we onszelf al de vraag gesteld, Heeft het nog zin? Maar terwijl we de vraag stellen, hebben we eigenlijk reeds het antwoord in gedachten. We doen verder omdat het onzelf voldoening geeft en dat is het voornaamste. Nog hopelijk veel weblogplezier ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel herkenbaar, zeker ook dat met die huizenverkoop, bin there, done that. Maar van de andere kant, je hebt zo wel leuke contacten opgebouwd en geen blog meer hebben betekent ook dat die wellicht verwateren? Dus mijn blog blijft open... ik hoop de jouwe ook. sterkte met alles en vooral hoop op een snelle verkoop van je huis!! groetjes van Janine

  BeantwoordenVerwijderen

Feestdagen

 Tja, en daar zit je dan met je goede voornemens. Ik dacht in juni....zo nu heerlijk weer verder met de weblog.  Maar..zoals je ook in janua...