zondag 13 januari 2013

2013

Het is inmiddels al weer ruim twee weken 2013.
Iedereen is aan het bijkomen van het vele eten en drinken tijdens de feestdagen (en ook van de vele pondjes die ze zijn aangekomen), ze prijzen zich gelukkig dat het afgestoken vuurwerk het huis niet in brand heeft gezet of dat er handen, ogen en oren zijn beschadigd.
Huisdieren hebben de weggepikte chocolade tijdens sinterklaas en kerstmis overleeft en hoeven het geknal van het vuurwerk niet meer aan te horen.
Goede voornemens zijn aangegaan en na deze 2 weken al weer stopgezet (stoppen met roken en drinken is toch moeilijker dan ze dachten en afvallen....ach dat jurkje van vorig jaar past nog prima!).

Ik denk terug aan vorig jaar....2012.
Het was heftig met het overlijden van een lieve vriendin die 3 autistische zonen moest achterlaten.
Veranderingen op het werk brachten onduidelijkheid of ik (en mijn collega) nog wel kon blijven werken, wat gelukkig wel het geval was.
De frustratie dat ik het huis niet verkocht kreeg en dat nu nog steeds te koop staat.


Mijn zusje die tijdens een hartstikke leuke vakantie in Texel van een trapje viel (buiten haar schuld), haar elleboog brak en nu na een half jaar nog met de gevolgen zit.

Maar ook leuke dingen. Ik kreeg een schat van een kleinzoon Dieks, die nu inmiddels weer 8 maanden is.

 Het is een heerlijk knulletje, iedere maandagavond mag ik bij hem oppassen en dat is echt oma-genieten.
Het bedrijfje van Sanne (mijn schoondochter) loopt steeds beter, kijk eens op  www.snoezelland.nl
Evert, mijn zoon, heeft ontdekt dat hij een goede klusser en heeft in hun huis en die van Sanne's moeder alle klussen gedaan en er een pareltje van gemaakt.
Jessica, mijn dochter, heeft een baan gekregen en samen met haar vriend een leuk huurappartement gevonden. Eerst woonden ze in een piepklein flatje in een bejaardenhuis (dat afgebroken zou worden). En nu een ruime flat met prachtig uitzicht.Ieder jaar maak ik iets leuks als kerstgroet voor mijn collega's, dat betekend al in oktober verzinnen wat het moet worden en dan nog maken. In 2012 waren het kleine geborduurde kerstkaartjes.

Het was dus aanpakken geblazen want ik heb ruim 60 collega's. Maar ik kreeg het op tijd klaar en heb er ook nog een lekkere chocoladelolly eraan gemaakt. Dat was smullen.
En dan is het jaar voorbij en dat betekend alles weer opruimen. Kiddy vond het prachtig, net als bij het neerzetten. Meteen een lege doos in beslag nemen.
        Het huis is weer opgeruimd, schoon en niets doet meer denken aan de feestdagen. Maar 2013 brengt weer nieuwe uitdagingen en zal ook vele goede dingen brengen.
Genieten van mijn kleinzoon, leuk werk, fijne collega's, fantastische kinderen, geweldige zus en wie weet verkoop ik dit jaar mijn huis wel!

                                                 Dus 2013....here I come

2 opmerkingen:

  1. Een heel bewogen af gelopen jaar Yvonne maar het mooiste is toch het krijgen van je eerste klein kind.
    Genieten maar.... lieve Oma.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Joh, je bent een veelzijdig mens, Yvonne. Hulde. Ik ken mensen die doen nog niet de helft van wat jij doet. En ook al oma. Tjonge, ik zou wel opa willen zijn, maar mijn zoon en dochter hebben heel andere belangen en denken daar nog lang niet aan. Maar ach, het is hun leven. Vaders moeten accepteren zoals het komt.

    Met plezier gelezen hier.

    BeantwoordenVerwijderen

Feestdagen

 Tja, en daar zit je dan met je goede voornemens. Ik dacht in juni....zo nu heerlijk weer verder met de weblog.  Maar..zoals je ook in janua...