zaterdag 17 augustus 2013

Huisje, boompje en .......beestjes

Het is inmiddels al weer 5 weken geleden dat ik door een ongelukkige val mijn pols brak. De eerste weken waren ellendig, veel pijn, niets kunnen doen en dat in een huis dat schreeuwt om opgeknapt en opgeruimd te worden (of schreeuwde ik?)

Zo sukkelde ik maar wat voort en toen...was het zomer! Hitte, 38 graden en ik met een arm in de gips. Normaal vind ik deze temperatuur heerlijk, maar ja, als je lichaam het warm hebt en de arm omgeven door een dikke laag gips dan kunnen er vervelende dingen ontstaan. Zoals een hele dikke, warme broeiende arm en vingers die op worstjes lijken.
Dat werd dus veel binnen in de koelte zitten, maar gelukkig waren mijn hersenen nog niet gaar en was de computer geduldig. Plannen gemaakt voor de inrichting van de tuin, een nieuwe keuken opzoeken, wat wil ik met de huiskamer, offertes voor schilderwerk. Afijn, zo kwam ik de zomerdagen door.

Inmiddels is de nieuwe cv geplaatst, wastafel gehangen, nieuwe wc blok gezet (met klep en bril die zelf langzaam omlaag gaan, leuk speeltje, haha), een keukenboiler gezet en de wasmachinekraan gemaakt.
Volgende week komt de elektricien een nieuwe meterkast plaatsen en wat leidingen verleggen en dan is dit gedeelte van mijn huis klaar.

De tuin is een ander verhaal, is groot en betegeld dus niet mijn stijl.
Op internet al wat tuinontwerpen opgezocht, want die tegels.....die gaan eruit!!!!!! Ook de voortuin heeft een opknapbeurt nodig. Maar ja, de tuin komt pas in de volgende zomer aan de beurt.

Dan zijn er nog de beestjes. Kiddy de kater is dolgelukkig met de grootte van de tuin, een gigantische kattenren, want hij loopt los. De schuttingen zijn zodanig dat hij nog geen poging heeft gedaan te ontsnappen. Heerlijk luierend, loerend op een vogeltje, een spurt maken door de tuin. Hij bloeit helemaal op.
 

Tjebbe vind het allemaal wel goed zo. Hij ligt het liefst bij mijn voeten, slaapt een groot deel van de dag, loopt me overal achterna en is dolgelukkig als hij mee mag naar het bos. Dat ligt op loopafstand van mij af, straat uit, oversteken, klein stukje en .... bos!
Slaapkop!
 
De verdere beestjes doen het hier ook goed ....... zoals:
Mieren ........die elke groef tussen de tegels benutten om zand naar boven te brengen
Fruitvliegjes .......die mijn keuken een ideale broedplaats vinden (al poets je de hele dag, ze blijven komen)
Vliegen......in alle soorten en maten! Tja, zonder hordeur is dat natuurlijk een uitnodiging voor deze irritante beesten. Gelukkig dat Tjebbe een goede vliegenjager is, zo kom ik er ook vanaf haha.
 
Gelukkig zitten er wel heel veel musjes in de bomen van de buren. Kwetterend vliegen ze af en aan, heerlijk. En er zijn zwaluwen, luid tjilpend vliegen ze in de lucht op zoek naar insecten.
Het lijkt wel of ik op het platteland woon!
 
Ik ben gelukkig met mijn huisje, en dat opknappen komt wel. Eerst maar eens een tijdje genieten en dan zien we wel weer.
Zoals mijn ouders vroeger altijd zeiden bij tegenslag:
Nu niet gaan miepen, het komt allemaal weer goed!
 
 
6 opmerkingen:

 1. Yvonne,je bent gelukkig met je huisje
  Tjebbe en Kiddy kunnen vrij rondlopen....
  je krijgt een mooie tuin...en zo heb je tijd om na te denken
  hoe nu verder.....
  wonen op het platte land en nou niet miepen!
  alles komt goed je ouders hadden een verziende blik.
  Een zonne groetje Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn idee, eruit met die tegels en een mooie tuin maken.
  Zal nog een hoop werk zijn maar dan heb je tenminste een levend iets.

  Hopelijk gaat het weer wat met je pols.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk dat je ondanks alle narigheid met je pols tóch nog zo'n fantastisch optimistisch verhaal kunt vertellen Yvonne! Lekker doordromen en er je eigen huisje-weltevree van maken! Succes met alles en vooral veel plezier van het eindresultaat straks! Groetjes, Ira
  Ira’s Crea Corner

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Yvonne,

  Ondanks je pols ben je toch al aardig opgeschoten en de rest komt met de tijd. Jullie hebben het in ieder geval allemaal naar de zin.
  Ik ben zoals je ziet ook weer terug van vakantie!

  Groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Yvonne,

  Ondanks je pols ben je toch al aardig opgeschoten en de rest komt met de tijd. Jullie hebben het in ieder geval allemaal naar de zin.
  Ik ben zoals je ziet ook weer terug van vakantie!

  Groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Is de tuin al een beetje mooi ingericht?

  BeantwoordenVerwijderen

Feestdagen

 Tja, en daar zit je dan met je goede voornemens. Ik dacht in juni....zo nu heerlijk weer verder met de weblog.  Maar..zoals je ook in janua...