woensdag 24 april 2013

Update huis

Wat gaat de tijd toch snel. Zo ben je bezig met een open dag te plannen en zo ben je weer een paar weken verder.
Nadat de koopakte van het huis door mij en de koper was getekend gebeurde er verder weinig. Tot 22 mei zal ik ook niet echt iets nieuws horen, want tot die tijd is de koper met zijn makelaar en de notaris bezig de papieren in orde te maken.

Maar ik ben wel volop naar andere huizen aan het kijken. En dat valt helemaal niet mee!!! Ja, er staan er wel heeeeeel veeeeeel te koop, maar wat je al niet tegen komt!
Allereerst is het kijken naar de prijs, moet wel een beetje binnen mijn mogelijkheden zitten. Eerst een (op de foto) ontzettend leuk huisje gezien, bezichtiging ingepland en gaan kijken.
De oh en ah's vlogen in het rond, heel enthousiast (moet je dus nooit zijn bij een bezichtiging), maar ja daarna een 2e keer gaan kijken met mijn aankoopmakelaar.

En die begon te schrijven en hield niet meer op: cv vernieuwen, stoppenkast vernieuwen, voor en achtergevel isoleren, houten vloeren (ook in slaapkamers, dus nergens beton) vernieuwen, dak isoleren, zolder isoleren (anders heb je in de winter torenhoge stookkosten) ach en ga zo maar door. Die viel dus af.

De andere woning die ik ging bekijken was erin en eruit. Moest helemaal gerenoveerd worden. En die makelaar zo mooi nog vertellen dat ik toch wist dat het een opknappand was, jaja meer een afknappand.
 (was niet zo erg hoor hihihi)
Daarna maar weer eens op Funda kijken en alle potentiele huizen genoteerd en op een zaterdag met mijn zusje de auto in en langs die huizen rijden. Er vielen al meteen een groot aantal huizen af vanwege de straat (te smal, te weinig parkeerruimte, onaantrekkelijk), een paar woningen waren leeg en kon je door het raam naar binnen kijken. En dat viel in alle gevallen ook tegen.


Maar nu heb ik een woning gezien die aan mijn voorwaarden voldoet, niet te duur is, weinig onderhoud (zo op het oog), en dicht bij mijn zusje. Dus ga ik weer een 2e bezichtiging inplannen met de aankoopmakelaar.

Wordt vervolgd!!

4 opmerkingen:

 1. Spannend! En leuk dicht bij je zus, altijd fijn als een dierbaar iemand in de buurt woont. Heel veel succes, ik duim dat deze niet zo erg is als wat je hierboven last zie, haha. Leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hopelijk wordt het het huis van je dromen meid, ik duim voor je dat het allemaal lukt en jij daar heel gelukkig mag worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt zo makkelijk een droomhuisje te vinden....
  ik hoop voor jou Yvonne dat het niet te lang gaat duren
  en dat je snel kunt genieten van nieuw huis met een tuintje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo'n afbraakpand of opknappand zou mij ook niets lijken. Verschrikkelijk, zeker voor iemand die anti-klus is. Hopelijk heb je nu je droomwoning gevonden. Weet je wat: ik duim gewoon voor je mee.

  BeantwoordenVerwijderen

Feestdagen

 Tja, en daar zit je dan met je goede voornemens. Ik dacht in juni....zo nu heerlijk weer verder met de weblog.  Maar..zoals je ook in janua...